• Booking
 • Portul Turistic - Mangalia Marina
 • hranind lebede
 • cafea
 • pat cu lebede
 • interior camera
 • hol receptie
 • baie
 • hol intrare
 • interior cu lebede
 • interior3
 • hol
Hotel Laguna

Curs valutar

Cetatea Romano - Bizantina

                 
      Situata in spatele hotelului Paradiso, nu departe de mare. Dupa cum ne inforneaza o inscriptie, zidul de incinta a fost refacut in secolul al II lea din ordinul guvernatorului provinciei Marcus Valerius Bradua. Pe laturile de nord si vest, sapaturile mai vechi au identificat o serie de turnuri patrulatere exterioare. in coltul de nord-vest este situat un turn, deasemenea patrulater, specific tipului de fortificatie al celor doi arhitecti bizantini Cleodamos si Athenaios. Zidul, gros in jur de 2m, este construit din mari blocuri de piatra cioplita, dispusa regulat.  

Muzeul de Arheologie Callatis

     Situat in vecinatatea stadionului dispune de o colectie de arheologie unde vizitatorul poate vedea piese arheologice de mare valoare, descoperite in zona vechii cetati Callatis, intre care: coloane antice, sarcofage, fragmente arhitectonice, sculpturi, podoabe, inscriptii, ceramica, unelte casnice si agricole, statuete. Toate aceste piese ilustreaza in mod convingator interferenta spirituala a civilizatiei grecesti si a influentelor romane, grefate pe un fond autohton geto-dacic.  
                  

Mormantul de Papirus

    Este situat in parcul din vecinatatea stadionului si a fost descoperit in anul 1959. Papirusul aflat langa schelet, din pacate, nu a putut fi recuperat in intregime, deoarece, in contact cu aerul, s-a sfaramat datorita indelungatei sederi in pamant. Interiorul mormantului (datat secolul IV i.e.n.) este constituit din blocuri mari de piatra, care formau un fel de caseta, inconjurata de un cerc tot din piatra, cu un diametru de 14m.  

Geamia "Esmahan Sultan"

 
      Este inconjurata de un cimitir mahomedan, printre pietrele funerare putand fi identificate o serie de fragmente arhitectonice provenite de la edificiile anticului Callatis. Geamia functioneaza si astazi ca lacas de cult, fiind vizitata in fiecare an de numerosi turisti din tara si de peste hotare.   

Monumentul Eroilor

     Situat in centrul orasului (Piata Unirii), in fata Casei de Cultura fiind cel mai nou obiectiv turistic al Mangaliei. S-a nascut din necesitatea unui simbol care sa reprezinte Mangalia – datorita istoriei sale milenare si a rolului pe care l-a avut din antichitate (inaugurat la 9 mai 1998 – Ziua Eroilor si a Europei – data aleasa si pentru festivitatile prilejuite de Zilele Municipiului Mangalia). Dupa Brancusi este al II lea triptic, cele trei elemente pe un aliniament V-E fiind Poarta, Altarul si inaltarea. Piesa poarta o placuta de bronz cu scriere latina care se traduce: “Este inaltator sa mori pentru tara ta”. Sobrietatea grea, funerara a edificiului contrasteaza izbitor cu pros al regenerarii si vitalitatii.  

Portul Turistic - Mangalia Marina

Mangalia Marina - este un port turistic situat pe tarmul de Vest al bazinului Mării Negre, într-o zonă de trafic maritim comercial şi turistic constant. Portul reprezintă o reîmprospătare a trecutului maritim al zonei, Mangalia având o atestare documentară in materi de   navigatie  de peste 1500 de ani. 

Farul Genovez


Farul Genovez din Mangalia

Farul Genovez a fost construit ȋntre anii 1858 – 1860, de o companie engleză, acest nume fiind dat ȋn amintirea negustorilor de altă dată.
 
   

Herghelia Mangalia

    
     Situata la 3 km nord de municipiul Mangalia si la numai 500 m de malul vestic al Marii Negre, nu a fost asezata intamplator, ci s-a tinut cont de conditiile geoclimaterice ale tarilor de formarea rasei arabe. Conditiile de clima deosebite au permis formarea acestui cal arab de Mangalia cu calitati deosebite.
     In afara profilului zootehnic, herghelia constituie si un excelent centru de agrement si atractie turistica. Complexul dispune de un bun hipodrom de trap si galop, in incinta unitatii practicandu-se echitatia, se pot efectua plimbari de agrement calare sau cu trasura de-a lungul Marii Negre.

NT~inchide

Rezerva acum !

Perioada in care doriti rezervarea:
de la:
pana la:
Tipul si numarul de camere dorit:
O singura persoana
Doua persoane
Doi adulti si un copil